MODNA IKONA

Catherine Baba - modna vladarica pariške ulice

23.02.2014 u 22:51

Bionic
Reading

Ova Parižanka australskog podrijetla, osim što ima besprijekoran stil razrađen do najsitnijeg detalja, živa je modna enciklopedija, modna stilistica koja radi za najekskluzivnije modne časopise, dizajnira nakit i nikud ne ide bez svog bicikla.


Catherine Baba je sve ono što bih htjela biti kad narastem. Više je nego očito inspirarina estetikom raznih dekada prošlog stoljeća. Šminka se pout Grete Garbo i Marlene Dietrich u 30-ima, nosi se poput samosvjesne YSL žene u 70-ima s dozom seksipila i moći koji su krasili Versace djevojku u kasnim 80-ima. A na fotografiji ostavlja dojam eurospske inačice Norme Desmond ovjekovječene analognom kamerom Edwarda Steichena.

Glasine o Babi su gotovo uobičajena pojava u svijetu mode, počevši od njezine dobi. Njezin Myspace profil otkriva da joj je 77 godina u što je teško pojerovati. Prije se čini, sudeći po njenom modnom izričaju, da bi htjela da je rođena u razdoblju između dva svjetska rata. Babu nikada nećete vidjeti u must have trendovskim komadima odjeće. Ona je baseball jakne zamijenila krznenim bundama (uvijek vintage), statement šešire turbanima, a fancy mobilne maske cigaršpicom i lepezom. Njoj je do trenda tenisica stalo kao i do lanjskog snijega jer nikada ju nitko nije snimio bez potpetica od cca 12 cm.

Baba, između ostalih, stilizira za Dazed and Confused, Vogue i Vanity Fair, te za brandove kao što su Chanel, Cartier i Moschino. Ova je omiljena stilistica Maria Testina nedavno dizajnirala i zbirku od 12 komada nakita za kultnu tvrtku Gripoix.

Catherine Babu možete pratiti na njenom twitter profilu.