za korisnike

Caritas organizirao dostavu paketa pomoći na kućne adrese

27.03.2020 u 16:56

Bionic
Reading

Caritas Zagrebačke nadbiskupije izvijestio je u petak da u suradnji s volonterima župnih Caritasa i dobrovoljcima Civilne zaštite Zagreba posljednjih dana organizira dostavu paketa pomoći na kućne adrese starijih i nemoćnih korisnika projekta Socijalne košarice te obiteljima stradalima u nedjeljnom potresu.

„Iz kartoteke korisnika projekta Socijalne košarice – podjele pomoći u naravi izdvojili smo korisnike kojima je potrebno dostaviti hranu na njihovu kućnu adresu“, izvijestila je voditeljica Sektora karitativnog rada zagrebačkog Caritasa Elza Parlov.

Podsjetila je kako su ih telefonski obavijestili da će im dostaviti potrebnu pomoć te da si ih zamolili da ne izlaze iz svojih kuća i stanova poštujući mjere osobne zaštite.

Parlov je napomenula kako se paketi pomoći sastoje od osnovnih živežnih namirnica kao što su brašno, ulje, mlijeko, tjestenina, riža, šećer, razne konzerve, juhe u vrećici i slično, a proteklih proteklih dana podijeljeno je 250 paketa.

Istaknula je kako zaposlenici i volonteri nadbiskupijskog Caritasa kontaktiraju korisnike i pripremaju pakete, a volonteri župnih Caritasa preuzimaju pakete te ih dostavljaju korisnicima na području svojih župa.

Zagrebački Caritas zahvaljuje svima koji su se svojim donacijama uključili u pripremu paketa za starije sugrađane te na novčanim donacijama uplaćenima na račun Caritasa, istaknula je i dodala kako se svi koji se darovima žele uključiti u pomoć potrebitima mogu javiti na broj mobitela 098 386 285.

Caritas ponovno poziva zaposlenike, volontere, korisnike i donatore da redovito prate preporuke i mjere koje izdaju mjerodavne institucije te da u skladu s njima organiziraju rad i život.

Svi koji se volontiranjem žele uključiti u pomoć pri dostavi namirnica starijim i nemoćnim osobama mogu se javiti Caritasovoj službi za volontere (mob. 099 2620 470, e-mail volonteri@czn.hr) ili u svoj župni Caritas.

Caritas trenutačno obilazi područja sa stradalima u potresu kojima se pomoć pruža preko njihovih župnih Caritasa.