BORBA PROTIV IS-A

Cameron sazvao parlament, Nizozemska daje F-16

24.09.2014 u 23:27

Bionic
Reading

Britanski premijer David Cameron objavio je u srijedu na svom računu na Twitteru da je za petak sazvao sjednicu parlamenta radi rasprave o iračkom zahtjevu za pomoć u borbi s džihadistima Islamske države (IS), dok je Nizozemska objavila da će poduprijeti napade pod vodstvom SAD-a zrakoplovima F-16

'Zatražio sam sazivanje sjednice parlamenta kako bi raspravljali o britanskom odgovoru na zahtjev iračke vlade za pomoć u borbi protiv Islamske države', poručio je na Twitteru, nakon susreta s iračkim kolegom Haidarom al Abadijem, u prigodi Opće skupštine UN-a u New Yorku.

'Predsjednik donjeg doma je prihvatio moj zahtjev za sazivanje sjednice parlamenta u petak', rekao je premijer u drugoj poruci na službenom računu na Twitteru. 'Raspravu će početi premijer a zaključit će ju njegov zamjenik (Nick Clegg)', rekao je glasnogovornik Downing Streeta.

Nizozemska, članica NATO-a i bliska saveznica Sjedinjenih Država, objavila je pak da će rasporediti šest borbenih zrakoplova F-16, obavljati letove iznad iračkog zračnog prostora, te obučavati iračke i kurdske vojne snage kroz razdoblje od godinu dana, javila je agencija Reuters.