ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Čak 56,2 posto građana protiv miješanja Crkve u zdravstveni odgoj

08.01.2013 u 16:32

Bionic
Reading

Prvo opsežno istraživanje o seksualnom odgoju pokazalo je da 56,2 posto građana smatra da se Crkva ne treba miješati u obrazovni sustav, pokazalo je istraživanje agencije Promocija plus, objavio je HRT

Da je seksualni odgoj kao dio zdravstvenog odgoja svjetonazorski neprihvatljiv za katolike te da roditeljima treba prepustiti pravo izbora, smatra 35 posto ispitanika, navodi HRT

Prema redovitom mjesečnom istraživanju agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop provedenom u prvim danima siječnja, uvođenje zdravstvenog i seksualnog odgoja u cijelosti podržava 41,5 posto ispitanika, dok je protiv njega njih 22,3 posto. Za uvođenje zdravstvenog odgoja s manjim izmjenama u dijelu seksualnog odgoja je 13,8 posto građana, a da su seksualnom odgoju potrebne veće izmjene drži njih 7,6 posto.

Uvođenje zdravstvenog i seksualnog odgoja u najvećem broju podržavaju birači SDP-a, njih čak 74,3 posto. Birači HDZ-a su mu neskloni te uvođenje takvog odgoja u škole podržava njih 18,8 posto. Najmanju podršku zdravstvenom obrazovanju daju birači HSP dr. Ante Starčević, tek 7,1 posto njih.

Sukobi Ministarstva obrazovanja i Katoličke crkve u vezi sa zdravstvenim, odnosno seksualnim odgojem najvažniji su događaj u našoj zemlji u posljednjih mjesec dana. Tako je ta tema pretekla gospodarsku krizu koja u kulminaciji sukoba oko seksualnog odgoja doživljava pravi 'procvat', a prosinački pad kreditnog rejtinga zemlje kao jasan indikator krize tek je na sedmome mjestu.