SJEDE I NE RADE NIŠTA

Čak 31,41 posto zastupnika u Saboru je pretilo

24.11.2010 u 21:03

Bionic
Reading

SDP-ova saborska zastupnica Biljana Borzan, inače liječnica po struci provela je istraživanje u Saboru, i došla do poražavajućih brojki.Naime rezultati su pokazali da prekomjernu masu ima 74,29 posto zastupnika koji su se odazvali istraživanju

Mjerenju kilaže i provjeri masnoća pristupilo 54 zastupnika/ca, a Borzan nije željela otkriti tko je najdeblji jer je kolegama zajamčila tajnost podataka. Najvitkiji u Saboru je Ante Kotromanović (SDP). Josip Salapić najvitkiji je hadezeovac, a najveće mršavice među zastupnicama su Ingrid Antičević Marinović (SDP) i Nedjeljka Klarić (HDZ), pišu 24 sata

Istraživanje je pokazalo kako je najdeblji izmjereni zastupnik imao koncentraciju potkožnog masnog tkiva 44 posto, što je gotovo dvostruko više od uobičajene muške debljine koja iznosi 25 posto. Najdeblja izmjerena saborska zastupnica ima koncentraciju masnog tkiva 41 posto, što je 11 posto više od uobičajenog prosjeka za žene od 30 posto.

'Priznajem kako su me muški kolege strašno razočarali. Oni su, naime, potpuno neaktivni u obavljanju kućanskih poslova. Gotovo nijedan od ispitanih zastupnika baš ništa ne radi kući', naglasila je Borzan dodajući kako su zastupnice ipak aktivnije.

Od ukupnog broja ispitanih kolega i kolegica, najviši je postotak normalno uhranjenih saborskih zastupnica (58,82 posto). Prekomjernu masu ima najviši postotak zastupnika (74,29 posto). Čak 31,43 posto su pretili.