DOVELA IH GRANIČNA

Čak 18 migranata iza ponoći primljeno u Dom zdravlja, tvrde da su ih pretukli hrvatski policajci

07.08.2019 u 11:17

Bionic
Reading

Više migranata povrijeđeno je u incidentu u utorak navečer u blizini državne granice Hrvatske i BiH, a tvrde da su ih pretukli hrvatski policajci

Kako javlja Al Jazeera, u hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša nedugo iza ponoći je zaprimljeno 18 migranata u pratnji pripadnika Granične policije, potvrđeno je iz te ustanove za bosanskohercegovačke medije.

Ozlijeđeni migranti kazali su da su ih na teritoriji Hrvatske pretukli hrvatski policajci prilikom ilegalnog prelaska državne granice, nakon čega su ih vratili na teritorij BiH.

'Od tih 18, šest je poslano na radiološku obradu, a u toku današnjeg dana oko 8 sati su napravljene detaljne pretrage snimaka i oko 10 sati će se detaljnije znati o kakvim ozljedama se radi. Za preostalih 12 osoba je sa sigurnošću utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama', rekla je Evresa Okanović iz Doma zdravlja Velika Kladuša za Al Jazeeru.

Okolnosti incidenta još nisu poznate. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su potvrdili da je do incidenta došlo ne navodeći detalje.

  • +12
Migranti na GP Maljevac Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX