STRAVA NA KVARNERU

Čak 16 godina mlatio suprugu i sina, uhićen je pa pušten da se brani sa slobode jer dosad nije osuđivan

25.07.2019 u 11:33

Bionic
Reading

Nov slučaj obiteljskog nasilja dolazi nam s jednog otoka u Kvarneru. Četrdesetoodišnji muškarac uhićen je pa pušten da se brani sa slobode nakon što je supruzi i maloljetnom sinu prijetio ubojstvom

Kako navodi Novi List, muškarac (40) se tereti da se tijekom desetljeća i pol u niz navrata nasilnički ponašao prema svojoj supruzi, kao i prema svom sinu, sada u dobi od 16 godina. Dovodio se u alkoholizirano stanje, te bez ikakvog povoda udarao suprugu, čak i u vrijeme kada je bila trudna, nosila sina. Vrijeđao ju je, nazivao pogrdnim riječima, ali ona zbog straha nije prijavljivala policiji čemu je bila izložena.

Dosadašnji rezultati istrage govore da je tijekom godina zlostavljao i svog sina, sada 16-godišnjaka, kažnjavajući ga na načine što nadilaze uobičajene roditeljske sankcije prema djeci.

Muškarac je sada osumnjičen da je 2. srpnja ušao u verbalni sukob sa suprugom koju je tada nazivao uvredljivim atributima, pa ju i uhvatio za vrat. I dan kasnije je verbalno napao ženu, u prisustvu njihovog sina, jer mu nije htjela dati mobitel, kojeg je zacijelo htio pregledati kako bi vidio s kime kontaktira. Nakon toga je uslijedila prijetnja da će ih sve poubijati.

Priveden je zatim na ispitivanje u tužiteljstvo, a onda pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci koji mu je odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Ipak, dosad je neosuđivan, pa nije prihvaćen prijedlog da mu se odredi pritvor i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.