nova radna mjesta

Čačić: Varaždinska županija ima najnižu nezaposlenost u Hrvatskoj

02.05.2019 u 14:35

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji europskim je novcem otvoreno novih radnih mjesto koliko u ostatku Hrvatske, i ta županija ima najnižu nezaposlenost u Hrvatskoj, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednik Narodne stranke – Refomista i kandidat za Europski parlament, varaždinski župan Radimir Čačić

U pratnji stranačkih kolega i kandidata Reformista na predstojećim izborima za Europski parlament, Natalije Martinčević, Tomislava Paljka i Ervina Vičevića, Čačić je konferenciju za novinare održao u Zoni Sjever u Trnovcu kod Varaždina, gospodarskoj zoni koja je pod imenom Slobodna zona Varaždin osnovana 2001. godine, a s radom počela tri godine kasnije.

'Varaždinska županija ima najnižu nezaposlenost u Hrvatskoj, dva puta nižu od hrvatskog prosjeka. I nižu od europskog prosjeka. Jedan od razloga je što smo realizirali ukupno toliko radnih mjesta europskim novcem koliko cijela Hrvatska zajedno', ustvrdio je Čačić.

Istodobno, dodao je, Varaždinska županija najveći je neto izvoznik u Hrvatskoj, koja na 10 milijardi kuna izvoza ima 2,5 milijarde suficita.

Reformist Čačić je podsjetio da je država, dok je on bio ministar u Račanovoj Vladi 2001. godine, kupila zemljište za Slobodnu zonu, te da se na to nadogradila infrastruktura zahvaljujući suradnji države, Varaždinske županije, Grada Varaždina i Općine Trnovec Bartolovečki.

'Ovdje je bilo 900 vlasnika 400 parcela i nije bilo jednostavno to napraviti. Ali koordiniranim sudjelovanjem vidljiv je rezultat. Ovo je jedina proizvodna zona u Hrvatskoj te veličine. Ima četiri tisuće zaposlenih, 3 milijarde kuna ukupnog prihoda s 90 posto izvoza', zaključio je.