NEMA BOLJEG OD DINAMA

Čačić: Sammir je malo 'svoj', živi sâm i zato je 'prazan'

11.08.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Dinamo se nakon izbacivanja Šerifa i spoznaje da će za Ligu prvaka igrati protiv Maribora, okreće domaćim obvezama. U nedjelju će 'modri' grati protiv Splita

Šerif je apsolviran, do dvoboja s Mariborom još je dosta dana, a već u nedjelju u Maksimiri dolazi neugodni Split.

'Poslije ostvarenog minimuma, potvrde egzistencije u Europi sa šansom da igramo Ligu prvaka, pred nama je utakmica sa Splitom u koju ulazimo ozbiljno. Radi se o momčadi koja je u prva tri kola pokazala kako s pravom vjeruje u gornji dio ljestvice na kraju sezone. Imaju dobro igrački posloženu momčad, a uoči sezone su došli Henri Belle i Aljoša Vojnović; dva vrlo dobra igrača. Kada se tome doda kako gotovo nitko nije otišao onda je jasno da nas čeka zahtjevan protivnik, ali isto tako mi želimo ostvariti tri boda'.

Čačiću, unatoč prolasku protiv Šerifa, nije lako jer ima problema unutar momčadi. Ne mislimo ovdje na ozljede jer njih ima svugdje, već na dečke koji se vole opustiti, koji vole popiti, poput Nikole Pokrivača i Sammira.

'Oni su u kombinaciji, a vidjet ćemo hoće li igrati od početka ili ući kasnije. Nismo pričali o visini kazne, ali smo pričali prije toga i oni su shvatili da su pogriješili te su bili spremni na kaznu. Isto tako bih htio naglasiti kako se temeljem ovoga što su pokazali u posljednja tri dana jasno vidi kako se treningom i radom žele vratiti i biti dio momčadi', priča Čačić a prenosi gnkdinamo.hr

Trener je svjestan da ovo nije Sammiru prvi problematični 'izlazak'.

'Baš zbog toga kazna i je tako visoka. Priča o Sammiru je već puno puta ispričana. Činjenica jest da je on, blago rečeno, malo svoj i u svijetu gdje je posljednjih šest godina sam zbog čega je, očito, dosta 'prazan'. Očito voli društvo, malo je povodljiv i to je ono što ga sputava ga potvrdi neosporan talent i maksimalno iskoristi sve sposobnosti i kvalitete koje posjeduje'.

Na koncu se trener završno osvrnuo na Split, točnije izjave iz Hajduka kako je Split najbolja hrvatska momčad.

'Malo je površno donositi takve procjene nakon dva kola jer najbolja momčad će biti ona koja će osvojiti prvenstvo, a to je točno što Dinamo čini posljednjih sedam godina te sam siguran da će i ove. Prvenstvo se ne osvaja u kolovozu nego tek sljedeće godine, a što se tiče kvalitete momčadi - ne bih rekao da je ijedna momčad u ligi bolja od nas', zaključio je trener Čačić.