prepucavanje

Čačić: Kad Selak Raspudić bude devet puta izabrana u Sabor, neka mi onda dođe govoriti o politici; Selak Raspudić: Njemu odavno nije mjesto u politici

21.02.2022 u 14:01

Bionic
Reading

Povodom uhićenja i smjene ministra Darka Horvata te vijesti da je potpredsjednik Vlade Boris Milošević stavio svoj mandat na raspolaganje, koalicijski partner HDZ-a i šef Reformista Radimir Čačić kazao je da će Vlada 'sasvim sigurno preživjeti', ali je pitanje hoće li preživjeti s njima ili bez njih

Jedino što nas još drži u podršci ovoj Vladi su oporbeni političari, kakva je bila tu (Marija Selak Raspudić, op.a.). 'Kad gospođa bude osam ili devet puta izabrana u Sabor, onda neka mi dođe govoriti nešto o politici', rekao je Čačić na N1.

'Imamo jednog za kojeg imamo uhićenje, hoće li biti kriv ili ne, ne znamo. Ljudski nadam da neće, ali on je uhićen. Činjenica da je uhićen pretpostavlja da ne može biti ministar i ja sam to odmah rekao. Naravno, za nekoliko sati više nije bio. Sad imamo još dva inkriminirana ministra. Ako im je krivica ovo o čemu govori gospođa Raspudić, onda su nevini, jer ona govori notorne gluposti. Vidite Miloševićev SMS, u kojem čovjek veli - izgleda da su kriteriji takvi da će dobiti oni koji ne trebaju, a oni koji bi trebali - neće. Bude li se pokazalo da su zbog Miloševića izmijenjeni kriteriji za dodjelu sredstava, onda ova Vlada više neće imati našu potporu', rekao je Čačić.

Podsjetimo, Selak Raspudić (MOST) je netom prije njega, gostujući na N1, kazala da su Hrebak i Čačić moralne vertikale pa očekuje da će i oni potpisati samoraspuštanje Sabora i hrabro provjeriti imaju li još uvijek povjerenje građana za svoje politike.

'Doista je cinično slušati Čačića, koji na ovu aferu kaže: 'Još samo jedan ministar.' Tko može više slušati isprike i manevriranje takvih prekaljenih političara kojima odavno nije mjesto u politici i javnom prostoru s obzirom na kredibilitet koji imaju', kaže.

Za Borisa Miloševića kaže da nije toliko mlad ni toliko neiskusan i dodaje:

'Reći ću mu nešto suprotno tome, vrijeme je da se ohrabri jer je odavno trebao stati pred građane i objasniti svoju ulogu, a ne nuditi neke patetične postupke poput stavljanja mandata na raspolaganje.'

Rekla je i kako vjeruje da bi bilo dobro, s obzirom na dosadašnja iskustva s ovom Vladom, da se nekako osigura to da se sredstva za obnovu ne mogu opljačkati.

Naposljetku je dodala i što misli o Miloševiću kao političaru:

'Mogu samo dometnuti da je zanimljivo da netko tko vodi resor ljudskih prava na takav način krši ta ista ljudska prava kada govorimo o pravu na pristup natječajima i tržišnom natjecanju. Ono što je meni zanimljivo kod njega je ta pacifistička retorika iza koje se skriva mnogo konkretnija i promućurnija osobnost, a i činjenica da sada ne slušamo Miloševića kako objašnjava što se događa, nego slušamo tatu Pupovca, govori dvije stvari. Prvo da on nema pravo glasa, a drugo da je tata cijelo vrijeme znao što se događa', zaključuje.