ZBRAJAJU SE RUKE

Čačić još ne zna hoće li glasati za ili protiv Karamarka

27.05.2016 u 12:17

Bionic
Reading

Radimir Čačić je za N1 dao svoje viđenje političke krize u kojoj se našla Vlada, poručivši da još nije odlučio kako će glasati u slučaju opoziva Tomislava Karamarka

'Ja sam uvjeren da su jedino pravo rješenje izbori. Vlada objektivno ne radi ništa bez obzira na pokušaje nekih ministara da prikažu svoje poteze kao reforme. Ono što smo od Vlade dobili je ideologija i ništa od struke. Novi izbori jedino mogu pomoći da iziđemo iz duboke krize. Ovo je prvi put da Hrvatska nema Vladu', kazao jeČačić za N1.

Upitan kako će glasovati o povjerenju Karamarku Čačić kaže kako odluku još nije donio.

'Mi ćemo u klubu zastupnika o tome odlučiti. Naravno da je Povjerenstvo važno, ali što god rekli jedino su rješenje izbori. Ako se i potvrdi da nema sukoba interesa to je i dalje mrcvarenje političke scene', rekao je Čačić.

'Naša odluka ovisit će o stavu koji ćemo iskristalizirati s kolegama u klubu zastupnika, a konzultirat ćemo se i s klubom manjinaca', rekao je.

Upitan pregovara li s Karamarkom, Čačić je kazao da je to logično pitanje, ali da to nije istina.

'Ja se s Karamarkom i njegovim kolegama i Brkićem nisam čuo 40-50 dana. Prije jedno 20 dana sam se čuo s Milanovićem. Dakle nismo bili ni u kakvim razgovroma s njima', kazao je Čačić.

'O Karamarkovoj sudbini i njegovoj poziciji će se odlučivati unutar stranke, a o tome ćemo znati više sutra. Što se tiče glasačkog tijela HDZ-a ništa od ovih afera ni na kakav način neće utjecati na njihove glasove. Biračko tijelo HDZ-a to neće dotaknuti', poručuje Čačić.

Čačić je kazao i kako ne vjeruje u izbore prije jeseni. 'Sasvim je sigurno da minimum odgovornosti mora biti izbor ustavnih sudaca bez obzira na te afere koje se i tu događaju. Mi moramo prije ljeta imati Ustavni sud', kazao je.