ELITNI KVART U LONDONU

Bunt protiv crnogorske ambasade: Puše i parkiraju gdje stignu

17.06.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Stanovnici četvrti Kensington, elitnog londonskog kvarta u čijim hotelima se odmaraju zvijezde poput Georgea Clooneyja, Beyonce i Jay-Z-ja, a neki su i vlasnici nekretnina, iskazali su nezadovoljstvo zbog činjenice da se u njihovu susjedstvu odnedavno nalazi – crnogorska ambasada

List Evening Standard prenosi kako se stanovništvo obratilo lokalnim vlastima Kensingtona i Chelseaja nakon što je na zgradi u ulici De Vere Gardens postavljen jarbol s crnogorskom zastavom. Traže da se zgrada vrati u rezidencijalnu upotrebu, jer bi useljavanje veleposlanstva u naselje moglo dovesti 'emocionalno nestabilne ljude'.

Stanari strahuju od sigurnosnih izazova, jer smatraju da je veća opasnost da potencijalna meta terorista bude veleposlanstvo, nego stambena zgrada. S druge strane, posebno ih smeta 'bahat pristup Crnogoraca pri useljavanju'. Kažu da ih je iziritiralo postavljanje jarbola sa zastavom, kao i ploče s imenom veleposlanstva na zgradu koja još uvijek nije službeno prenamijenjena u diplomatsku.

U razgovoru s novinarom Evening Standarda, stanari iznose još neke pritužbe – smeta ih što posjetitelji ambasade zauzimaju njihova parkirna mjesta i puše pred vratima zgrade, a strahuju i da će im svakodnevni život remetiti redovi za putovnice.

Iz crnogorske ambasade na optužbe uzvraćaju da su pritužbe dio organizirane kampanje protiv veleposlanstva. 'Sigurni smo da ćete na privatnim zabavama u kvartu naći više nepoznatih ljudi i pušača nego što će ih tijekom cijele godine doći u naše veleposlanstvo', rekla je listu Snežana Čukić, tajnica veleposlanika.