PUT U BUDUĆNOST

Buduće DICE-ove igre neće raditi na 32-bitnim sustavima

22.05.2012 u 07:40

Bionic
Reading

Već sljedeća igre iz DICE-a neće raditi na vašem računalu ako nemate 64-bitni operativni sustav

'Neke igre pogonjene Frostbite engineom sljedeće godine zahtijevati će 64-bitni OS. Ako ste na 32-bitom, ovo je odlična prilika za prelazak na Windows 8.' – objavio je Johan Anderson, rendering arhitekt u DICE-u na svojem Twitter profilu.

 

DICE već sigurno priprema novu igru, a prema nekim glasinama sljedeće godine mogli bi zaigrati Bad Company 3 ili čak Mirror's Edge 2. Koju god igru DICE objavio, za nju će vam trebati 64-bitni Windowsi, bila to Vista, 7 ili nadolazeći Windows 8 jer igre više jednostavno neće funkcionirati na 32-bitnim sustavima.

 

Slični zahtjevi mogli bi se proširiti i na ostale nadolazeće EA-ove naslove poput BioWareova C&C: Generals 2 ili Dead Space 3 koji će navodno također biti pogonjen Frostbite 2 engineom, kao i nadolazeći Medal of Honor: Warfighter, no on vjerojatno neće izričito tražiti 64-bitne Windowse s obzirom da će se na tržištu pojaviti još ove godine.

 

Prema statistikama, 50% korisnika Windowsa na kugli zemaljskoj još uvijek koristi 32-bitne operativne sustave, dok je taj postotak među gamerskom populacijom značajno manji, pa će i prelazak na 64-bitne sustave ipak biti relativno bezbolan.