127 slučajeva

Broj zaraženih u BiH značajno pao, umrlo jedanaest osoba

24.08.2020 u 13:43

Bionic
Reading

Broj novozaraženih koronavirusom u ponedjeljak je u BiH ponovno oštro smanjen - zabilježeno je 127 slučajeva - no to je rezultat činjenice da se za vrijeme vikenda uzima daleko manji broj testova, dok je broj smrtnih slučajeva od tih posljedica dosegnuo jedanaest

Još u petak bilo je 364 osoba novozaraženih virusom SARS-CoV-2, da bi tijekom vikenda taj broj značajno opao. U ponedjeljak je 90 slučajeva koronavirusa zabilježeno u Republici Srpskoj, 35 u Federaciji BiH te još dva u Brčko Distriktu.

Pri tome je u Federaciji BiH testirano 779 osoba, a u Republici Srpskoj zaraza je potvrđena kod 90 osoba od 718 laboratorijskih uzoraka. Novi slučajevi u Federaciji BiH zabilježeni su u Sarajevskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadno-hercegovačkoj, Unsko-sanskoj, Zeničko-dobojskoj i Tuzlanskoj županiji.

U posljednja 24 sata u tome entitetu od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je devet osoba, a u Republici Srpskoj su zabilježena dva fatalna ishoda. Od pojave koronavirusa broj zaraženih je premašio 18.000, dok je preminulo 537 osoba.