više od tisuću ozlijeđenih

Broj poginulih u tajvanskom potresu popeo se na 13, stotine i dalje blokirane

06.04.2024 u 13:09

Bionic
Reading

Broj poginulih u snažnom potresu na Tajvanu popeo se na 13 u subotu nakon što je još jedno tijelo pronađeno u snažno pogođenom nacionalnom parku Taroko, a stotine ljudi i dalje su blokirane

U istočnom gradu Hualienu, u čijoj je blizini bio epicentar potresa magnitude 7,2 stupnja po Richteru, ceste u planinskim područjima su i dalje blokirane višestrukim odronima tla. Spasilačke ekipe su u nacionalnom parku u subotu pronašle jedno tijelo te nastavljaju s naporima da izvuku ostale zarobljene ispod stijena. Otkrićem tijela broj se poginulih popeo na 13, rekla je nacionalna vatrogasna služba, a šest se osoba i dalje vode kao nestale. U katastrofi je ozlijeđeno najmanje 1145 ljudi.

Više od 440 osoba, uključujući turiste i stanovnike, zarobljeno je na nekoliko mjesta u parku poznatom po svom brdovitom terenu, prema vlastima. Ministar unutarnjih poslova Lin Yu-chang, koji predsjeda središnjim centrom za hitne operacije, rekao je da su neki dijelovi oštećenih prometnica popravljeni te da će vlada premjestiti blokirane ljude na sigurna mjesta što je brže moguće. Lin je rekao da će spasilački tim iz Turske stići u Tajvan kako bi pomogao u potrazi za nestalim ljudima u parku.

  • +28
Potres na Tajvanu Izvor: Profimedia / Autor: Handout / AFP / Profimedia