OPAČIĆ O NATALITETU

'Broj djece je osobni izbor, nema veze s mjerama'

01.01.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić kazala je danas kako mjere za povećanje nataliteta mogu utjecati, a li nisu presudne za odluku roditelja koliko će djece imati

'U mnogim europskim zemljama koje imaju puno veće beneficije od nas pokazalo se da su djeca osobni izbor. Imate obitelji koje nemaju bogzna kako visok životni standard ali imaju veći broj djece', rekla je Opačić novinarima prilikom posjeta prvorođenom djetetu u ovoj godini u KB Sveti Duh.

Rodiljne naknade, obećala je, ne namjerava dirati. 'To je nešto što mora ostati na razini na kojoj su u ovom trenutuku', poručila je. Prvu bebu u bolnici Sveti Duh rodila je je jutros u 3,30 sati Sanja Kovač. Riječ je o dječaku teškom 4,3 kilograma. Ime mu roditelji još nisu dali, a to je već druga prinova u obitelji Kovač.


A pola sata prije ponoći, sina Marka teškog 3,2 kilograma rodila je i Iva Sagrak. Potpredsjednica vlade Milanka Opačić majke i osoblje bolnice darivala je prigodnim poklonima, a ravnatelj bolnice Mladen Bušić posebno se zahvalio na opremi za Kliniku za ginekologiju i porodništvo vrijednoj 70 tisuća kuna.

'Imamo razloga za optimizam i jedino nas optimizam može dovesti do cilja', kazala je Opačić novinarima upitana o očekivanjima u 2014. godini. Nakon posjeta KB Sveti Duh Opačić je obišla i Stambenu zajednicu Travno, koja je ustanovljena u okviru deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi, te čestitala Novu godinu stanarima, korisnicima koji su iz Centra za rehabilitaciju Zagreb preseljeni u stambenu zajednicu.