dvojbe ne postoje

Brnabić se zahvalila ruskim obavještajcima: 'Znali su što zapad sprema u Beogradu'

25.12.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Srbijanska tehnička premijerka Ana Brnabić zahvalila se gostujući u 'Hit tvitu' ruskim sigurnosnim službama koje su obavijestile vladu što se u nedjelju sprema u Beogadu u, tvrdi Brnabić, režiji nekih zapadnih službi

Brnabić je u "Hit tvitu" na Pinku u nedjelju navečer podsjetila da je i prije izbora upozoravala da će dio opozicije pokušati osporiti rezultate izbora i nasilnim putem preuzeti vlast u Srbiji, što je kulminiralo, rekla je, 'napadom na Skupštinu grada Beograda', javlja N1.

  • +18
Prosvjed u Beogradu Izvor: Profimedia / Autor: Alexander Dzyuba / TASS / Profimedia

Zahvalila se ruskim službama sigurnosti koje su te informacije 'podijelile sa srpskim kolegama'.

'To vjerojatno neće biti popularno Zapadu, ali ja posebno večeras osjećam da je važno stati u obranu Srbije i zahvaliti ruskim službama sigurnosti koje su imale te informacije i podijelile ih s nama', izjavila je Brnabić.

'Državni organi Srbije su potom', nastavila je Brnabić, 'podijelili te informacije i s drugim predstavnicima međunarodne zajednice koji su ih odbacili kao ruske dezinformacije'.

'Svi ostali su rekli da je to plasiranje lažnih vijesti', rekla je. Za ponedjeljak je najavila sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i veleposlanika Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka.