srbija

Brnabić: Epidemiološka situacija u Vojvodini mirna, ne kriju se podaci o umrlima

21.05.2020 u 16:03

Bionic
Reading

Srbijanska premijerka Brnabić rekla je u četvrtak u Novome Sadu kako je epidemiološka situacija u Vojvodini povoljna, da novooboljelih od koronavirusa ima najviše u južnoj Srbiji, te da vlada nije krila podatke o broju umrlih

Ona je prigodom posjeta Novome Sadu istaknula da je situacija u Vojvodini potpuno mirna, te da jučer u Novome Sadu nije bilo pozitivnih, prenijela je agencija Tanjug.

'Ako izuzmete Leskovac, Vranje, jug Srbije, gdje imamo neke probleme, Srbija je potpuno mirna', rekla je Brnabić.

Prema najnovijim podacima objavljenim u četvrtak u Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su u tom razdoblju preminule.

Država niti jednog trenutka nije krila nijedan podatak o zaraženima i preminulima u Srbiji od koronavirusa, izjavila je premijerka Brnabić odbacivši kao netočne i neozbiljne neslužbene informacije da postoji veći broj preminulih nego što se objavljuje.

'To je ozbiljna optužba. Mi smo podatke, vlada i krizni stožer dobivali izravno iz bolnica', navela je i dodala da je do sada preminulo 235 ljudi.

Festival Exit vjerojatno u kolovozu

Premijerka je izjavila da su državna tijela protiv otkazivanja poznatog muzičkog festivala „Exit“, koji se prethodnih godina održavao na petrovaradinskoj tvrđavi u lipnju.

'U ovom trenutku mi smo donijeli preporuku da se 'Exit' pomakne za kolovoz, jer očekujemo da će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Europi', rekla je Ana Brnabić.

Predsjednik vlade Vojvodine Igor Mirović je izjavio da se u kliničkom centru Vojvodine liječi 12 pacijenata, a da nijedan nije na respiratoru. On je dodao da je zabilježeno 11 slučajeva samo u južnom Banatu, gdje, kako kaže, postoji malo lokalno žarište.