35 GODINA ZATVORA

Britanski pjevač monstruozno zlostavljao djecu

19.12.2013 u 10:57

Bionic
Reading

Pjevač britanske rock skupine Lostprophets osuđen je u srijedu na 35 godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja djece a britanska policija je priopćila da je stupila u vezu s policijama SAD-a i Njemačke kako bi utvrdila je li i tamo počinio slična kaznena djela

Zarada iza rešetaka

Ian Watkins mogao bi i u zatvoru nastaviti zarađivati desetke tisuća funti od autorskih prava, pri čemu bi izricanje kazne moglo potaknuti povećanu potražnju za glazbenim i video zapisima Lostprophetsa na internetu. Takva situacija nije novost: osuđeni seksualni predator Gary Glitter zaradio je tisuće funti nakon BBC objavio snimku nastupa tog glazbenika u emisiji Top of the Pops iz 1977. godine.

Ian Watkins, star 36 godina, prošlog je mjeseca na sudu u Cardiffu priznao krivnju po 13 točaka optužnice za zlostavljanje djece. Dvije majke djece koju je zlostavljao, a koje su također priznale krivnju po optužnici, osuđene su na 14 i 17 godina zatvora.

Prije izricanja presude sudac John Royce za Watkinsa je rekao da je manipulator i 'seksualni predator' te da 'javnost, posebice djevojke i djeca trebaju zaštitu od njega'.

Policijski inspektor Peter Doyle rekao je da je u istrazi Watkinsa našao 'dokaze zlostavljanja djece' koji su ga najviše uznemirile u 28 godina rada u policiji.

Policija vjeruje da nije otkrila sve Watkinsove žrtve te nastavlja istragu uz pomoć policije po cijeloj Britaniji, Interpola i ureda za domovinsku sigurnost SAD-a.

Watkins je priznao dva pokušaja silovanja, spolno napastvovanje djece mlađe od 13 godina i poticanje spolnog napastvovanja djece mlađe od 13 godina, udruživanje za silovanje djeteta mlađeg od 13 godina te udruživanje za spolono napastvovanje drugog djeteta mlađeg od 13 godina, rekla je glasnogovornica cardiffskog suda.

Watkins je također priznao krivnju za snimanje i posjedovanje neprikladnih slika djece i ekstremnih pornografskih slika, rekla je glasnogovornica. Dvije žene osuđene u srijedu zlostavljale su svoju djecu na Watkinsov zahtjev i stavile mu ih na raspolaganje za spolni odnos.