ilegalna okupljanja

Britanska policija ponovno napadnuta dok je rastjerivala tulum u Londonu

26.06.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Britanski policajci napadnuti su dok su pokušavali rastjerati ilegalni noćni tulum u zapadnom dijelu Londona, drugi takav incident u dva dana

U vrijeme kad Velika Britanija ublažava stroge mjere karantene, policija se mora nositi s brojnim ilegalnim tulumima diljem zemlje.

'Znamo da su tijekom mjeseci ograničenja ljudi postali frustrirani i da se žele družiti, no ove ilegalne zabave očigledno nisu dopustive', rekao je ministar okoliša George Eustice Sky Newsu. 'Napadi na policiju koje smo vidjeli ovaj tjedan također su neprihvatljivi', rekao je.

U srijedu tijekom noći, 22 policajca su ozlijeđena, a brojni policijski automobili vandalizirani kad je izbio sukob na neprijavljenom glazbenom događaju u Brixtonu u južnom Londonu.

Dodatni policajci angažirani su na ulicama u četvrtak navečer, no ponovno su napadnuti u Notting Hillu u zapadnom Londonu, gdje su se održali brojni neprijavljeni glazbeni događaji.

'Predmeti su bacani na policajce', rekla je policija na Twitteru. 'Takvo ponašanje ili bilo kakvo nasilje neće biti tolerirani'.

Ministrica unutarnjih poslova Priti Patel opisala je scene u srijedu kao 'užasne', dok je glasnogovornik premijera Borisa Johnsona nazvao nasilje protiv policije groznim.