U POMOĆ POZVANA VOJSKA

Britanija: Najgore tek slijedi, poplavljeni i grobovi

12.02.2014 u 12:56

  • +4

Poplave u Britaniji

Izvor: Reuters / Autor: Luke MacGregor/Eddie Keogh/Toby Melville

Bionic
Reading

Na jugu Velike Britanije i dalje prijete najveće poplave u posljednjih 250 godina. Pod vodom je više od tisuću, većinom stambenih objekata. Temza, čiji je vodostaj na rekordnoj razini, prijeti i Londonu. Smirivanje nije na vidiku jer su najavljene obilne kiše. Slično je stanje i s većinom ostalih rijeka u zemlji

Samo uz Temzu na 14 lokacija izdane su obavijesti o poplavi, zbog čega je evakuirano lokalno stanovništvo, javlja HRT. U Marlowu na jugu Engleske poplavljeno je groblje kod crkve Svi sveti.

Goleme količine vode stvorile su vodene čepove koji se, zbog toga što rijeka ne može normalno teći kroz korito, moraju prelijevati, izjavio je Pete Rossiter, stručnjak za zaštitu od poplava.

Stručno objašnjenje nikomu nije olakšalo život. Promet ne postoji, dostava namirnica nije moguća. Struje više nema nego ima. Sve je stalo. Sve su službe na terenu. U pomoć je pozvana vojska.

Britanski premijer David Cameron otkazao je posjet Izraelu i palestinskim područjima kako bi usmjerio napore vlade kritizirane zbog nedovoljnog odgovora na poplave.