nuklearni samit

Briselska družina: Vučić objavio fotografiju s Plenkovićem, društvo im prave Fico i Orban

21.03.2024 u 18:41

Bionic
Reading

Danas i sutra u Bruxellesu se održava prvi globalni samit o nuklearnoj energiji, na kojem sudjeluje 20-ak predsjednika vlada, brojna izaslanstva, stručnjaci i čelnici nuklearnih elektrana. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je na svom Facebook-profilu niz fotografija s brojnim liderima - između ostalog i s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem

'Odlična prilika da s europskim liderima razgovaram o strateškim ciljevima Europske unije u pogledu energetske kohezije u Europi, dugoročnim perspektivama energetske održivosti i razvojnim planovima za postizanje energetske efikasnosti i sigurnosti. Kao odgovoran partner, Srbija je spremna sistemski pristupiti ovim pitanjima i dati svoj doprinos energetskoj tranziciji u cilju postizanja trajne energetske održivosti', poručio je srbijanski čelnik.

Vučić i Plenković na prvoj fotografiji stoje za istim stolom sa slovačkim premijerom Robertom Ficom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Na drugoj fotografiji Vučić i Plenković sjede u društvu bugarskog premijera u odlasku Nikolaja Denkova.