MLADI JASTREB:

'Braniteljski fond trebalo je staviti na burzu i oploditi novac'

14.01.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Branko Borković, poznatiji kao Mladi Jastreb, još od osnutka Braniteljskog fonda zalagao se za to da taj fond bude zatvorenog tipa i da kotira na Zagrebačkoj burzi, piše Večernji list

Tu ideju iznio je svakom ministru, no nije bilo sluha. I u konzultaciji sa stručnjacima s tržišta kapitala iznosio je braniteljskim udrugama činjenicu da će u suprotnom, ako se Fond ne stavi na burzu, uskoro neku dionicu trebati prodati.

To se i dogodilo 2008. kada je prodana dionica Ine, pa je nakon toga, a sve do danas, Fond ostao samo na dionici HT-a.

Ideja da Fond treba kotirati na burzi iznesena je još devedesetih godina, kada se o osnutku Fonda počelo pričati, jer samo takva bi omogućila rast vrijednosti Fonda. Naravno, tada se očekivalo i da će veći broj dionica biti u Fondu i da će Fond biti težak barem 20 milijardi kuna', kazao je Borković Večernjem listu.

Dodaje da bi Braniteljski fond na burzi mogao ulagati i u dionice, a ne samo depozite u poslovnim bankama ili obveznice, a možda bi i bio partner u Podravci ili još nekoj kompaniji. Takvom politikom, da se vodila otpočetka, izbjegla bi se vjerojatno i prodaja dionica Ine.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.