U ZNAK PODRŠKE UHIĆENOM PURDI

Branitelji pozivaju na mirni prosvjed u Puli

TIHOMIR PURDA

TIHOMIR PURDA

Izvor: tportal.hr / Autor: hrt.hr

Udruga hrvatskih branitelja Zavjet organizira u nedjelju, 30. siječnja, u Puli 25-minutni prosvjed potpore hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi, uhićenom na tlu Bosne i Hercegovine, a koji još uvijek, kaže se u priopćenju, potpuno nedužan leži u zeničkom ekstradicijskom zatvoru

Mirni prosvjed solidarnosti održat će se u dvorištu crkve Sv. Antuna u Puli s početkom u 11.30 sati te će prema najavi organizatora trajati do 11 sati i 55 minuta. Ističu također da na skupu nisu dozvoljeni nikakvi stranački barjaci, već samo oni braniteljskih udruga, postrojbi hrvatskih oružanih snaga i stijeg Republike Hrvatske.


'Bit će to prosvjed koji će na civiliziran način, šutnjom, iskazati svu ogorčenost branitelja postupcima hrvatskih vlasti prema onima koji su im omogućili da vode skrb o hrvatskim nacionalnim i državnim interesima', kaže se u priopćenju koje potpisuje Ninislav Mogorović, predsjednik ogranka udruge Zavjet u Istarskoj županiji.

'Slučaj Purda je samo jedan u nizu skandaloznih postupaka i propusta struktura vlasti RH spram Domovinskog rata i braniteljske populacije u posljednjih desetak godina. Zato će prosvjed biti okončan u pet minuta do dvanaest kako bi se na simbolički način ukazalo vladajućim i oporbenim strukturama u RH koliko je još vremena preostalo da se konačno stane na kraj zaboravljivosti i indiferentnosti prema svima onima koji su poginuli ili dali dijelove svoga tijela i zdravlje za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Na skup su pozvane braniteljske udruge iz Domovinskog rata i svi ostali građani koji žele iskazati svoju solidarnost s Tihomirom Purdom, kao i nezadovoljstvo nemarom i nebrigom Hrvatske države za svoje branitelje!', navodi u priopćenju Mogorović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi