MALE RAZLIKE I MALO VREMENA

Božo Petrov i Marijana Puljak dogovorit će suradnju?

14.10.2015 u 19:31

Bionic
Reading

Iako su punih godinu dana stvarali dojam da je njihov zajednički izlazak na izbore gotova stvar, metkovski i omiški gradonačelnici Božo Petrov i Ivan Kovačić s jedne i splitska gradska vijećnica Marijana Puljak s druge strane nikakav dogovor nisu postigli. No, kako su svi potvrdili za tportal, šansa za suradnju itekako postoji

Petrov je već objavio da će prvo mjesto na njegovoj listi u desetoj izbornoj jedinici zauzeti Kovačić, dok će se on skrasiti na posljednje, četrnaestom. S druge strane, stranka Marijane Puljak 'Pametno' prošlog tjedna objavila je dosta ozbiljan program na kojemu je nekoliko mjeseci radilo četrdesetak stručnjaka, a neslužbeno je najavljeno da se planira natjecati u prvoj i desetoj, dakle zagrebačkoj i splitsko-dubrovačkoj jedinici.

'Skupština stranke je u subotu i tada možemo eventualno donijeti konkretne odluke', kazala nam je Puljak. Potvrdila je da se do prije nekoliko mjeseci ozbiljno razmatralo o zajedničkom izlasku na izbore s Mostom, no u stranci Pametno sve do prošlog tjedna prioritet su dali samom programu.

Puljak pokušava naglasiti da je on bitan puno više od imena samih kandidata za Sabor, dok Božo Petrov smatra da su gotovo svi stranački programi u 25 godina hrvatske demokracije bili više lista želja, nego ozbiljna obećanja i osnova za djelovanje.

'Nakon svega shvatili smo da ni jedan program nije bio suštinski loš, pa čak ni HDZ-ov ili SDP-ov, mada se osobno ne slažem s njegovim dijelovima u kojima su više izražene socijalne mjere, a manje reforme. Ključna stvar je postoji li želja da se ti programi doista odrade i ostvare', kaže Petrov.

'Iskreno, još uvijek ne znam hoće li nam se stranka Marijane Puljak pridružiti. Dano joj je na razmišljanje, a možda se nešto i promijeni u idućih nekoliko dana. Mi smo kao platforma otvoreni za suradnju sa svim nezavisnim listama, iako se sa strankom Pametno možda razlikujemo u dvije ili tri postavke. Ali ništa od toga nije nepremostivo', kaže Petrov za tportal.

Vremena za dogovor nemaju previše jer je ponedjeljak posljednji dan za predaju kandidacijskih lista.