nove preporuke

Božinović objasnio kako će izgledati provjere okupljanja više od 100 ljudi

16.07.2020 u 18:27

Bionic
Reading

Tijekom nadolazećeg vikenda održat će se najmanje 92 okupljanja na kojima će biti više od 100 osoba. Prema novim preporukama, organizatori vjenčanja, krstitki ili nekih drugih događaja su dužni obavijestiti Stožer civilne zaštite u županiji u kojoj će se održati

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je za Jutarnji list kako se od donošenja te mjere pa do utorka u stožere javio 71 organizator, dok je jučer do 12 sati zabavu prijavio 21 organizator. Takva je mjera donesena, objasnio je, kako bi se moglo ući u trag svim prisutnima, ako se dogodi da na nekom događaju netko oboli.

Što se tiče najava da će na takve događaje dolaziti kontrolori, Božinović kaže kako to ne znači da će oni sjediti cijelu večer na konkretnom događaju.

'Jasno je da za takvo što nemamo dovoljno ljudi. Osim toga, kao i dosad vjerujemo da će građani slušati preporuke radi sebe, ali i drugih. Naravno, bit će nekih provjera, nasumičnih, ali isto kao i s dojavama kršenja samoizolacije, svi mogu prijaviti nepridržavanje epidemioloških mjera koje su propisane', objašnjava Božinović.