obišao vatrogasce

Božinović na požarištu od Šibenika: Nema žrtava, oštećeno je sedam kuća

13.07.2023 u 21:05

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u četvrtak da u požaru kod Grebaštice nema žrtava te da je oštećeno sedam kuća, četiri krovišta i tri fasade

Ministar je to izjavio nakon što je u četvrtak popodne obišao vatrogasce koji gase požar na terenu. Dodao je kako je izgorjelo i sedam automobila te napomenuo kako tek treba utvrditi jesu li svi bili u voznom stanju.

Božinović obišao je mjesto požara kod Grebaštice Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

"Oštećeno je nešto manjih gospodarskih objekata, čini mi se dva ili tri", rekao je, dodavši kako će se to riješiti kad se stanje smiri.

Naglasio je kako nema žrtava te ocijenio kako imovinska šteta, bilo da su kuće, gospodarski objekti ili vozila, nije velika.

  • +102
Veliki požar kod Grebaštice Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Sada su, napomenuo je, snage usmjerene prema Kalini i Primoštenu. Prema onome što sam čuo od vatrogasnog zapovjednika, trebalo bi se večeras zaustaviti širenje požara, rekao je ministar, dodavši kako će dosta toga ovisiti o vremenskim prilikama.

Vatra je zahvatila i stambene objekte u Grebaštici Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ovo danas, naglasio je, bilo je orkansko jugo, što znači da u jednom trenutku airtraktori uopće nisu mogli letjeti.

Ministar Božinović je rekao i da se uzrok požara još nije utvrdio. "Moramo pričekati da prođe neko vrijeme i vidjeti što će pokazati očevidi", objasnio je.

vatra guta sve

Apokaliptični prizori iz Grebaštice u slikama: Spaljeni auti, oštećene kuće, ozlijeđeni ljudi...

Pogledaj galeriju