ZATVORENA BIRALIŠTA

Bosna i Hercegovina čeka rezultate izbora

12.10.2014 u 20:11

Bionic
Reading

U 19 sati zatvorena je većina biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini u kojoj je nešto manje od 3,3 milijuna registriranih glasača tijekom dana odlučivalo o novom sastavu vlasti koja će tu zemlju voditi u naredne četiri godine

Glasovanje je produženo samo na manjem broju biračkih mjesta čije je otvaranje jutros kasnilo iz tehničkih razloga.

Na svim biračkim mjestima koja su zatvorena odmah nakon toga općinska su izborna povjerenstva počela prebrojavati glasačke listiće.

Podaci o izlaznosti birača što ih je tijekom glasovanja objavljivalo Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) ukazali su kako je ona bila na razini od prije četiri godine odnosno slična odazivu u posljednja tri izborna ciklusa koji se kretao između 55 i 56 posto.

Do 15 sati na birališta je izašlo 36,6 posto birača.

Konačne podatke o izlaznosti na ovogodišnjim izborima SIP će objaviti iza 21 sat, dok bi iza ponoći trebali biti poznati preliminarni rezultati glasovanja za članove Predsjedništva BiH.

Izbori u BiH su prema dostupnim procjenama brojnih promatrača protekli u redu i bez izgreda koji bi doveli u pitanje njihovu regularnost.

Bilo je manjih poteškoća s biračkim popisima i biračima koji su željeli glasovati a istekli su im identifikacijski dokumenti.