teški obiteljski ručkovi

Borisa Johnsona zbog Brexita napustio brat, no nije jedini koji se u obitelji ne slaže s britanskim premijerom

05.09.2019 u 21:05

Bionic
Reading

Osim dvadesetak zastupnika Konzervativne stranke koji su u britanskom parlamentu glasali za odgodu Brexita, premijeru Borisu Johnsonu danas je stigao dodatan udarac, kada je ostavku na mjesto u Vladi i kao zastupnik dao njegov brat Jo Johnson. No, ako je suditi po izjavi medijima premijer nije ljut na svog brata

'Jo je sjajan tip, i napravio je sjajan posao u Vladi', kazao je britanski premijer Boris Johnson upitan o ostavci svog brata.

Naime, mlađi brat birtanskog premijera danas je zbog Brexita podnio ostavku na mjesto u Vladi, ali i kao zastupnik. Boris Johnson u izjavi novinarima kazao je da se s bratom već duže vrijeme nije slagao oko odnosa Ujedinjene Kraljevine i Europske unije.

'Jo se ne slaže samnom po pitanju Europske unije- To je pitanje koje dijeli sve, pa i obitelji. No vjerujem da bi se složio samnom da moramo dalje i da moramo riješiti pitanje Brexita', poručio je Johnson.

Johnsonov mlađi brat Jo, iako je bio član vlade i Konzervativne stranke, bio je jedan od onih koji su na referendumu glasali za ostanak Britanije u EU. I čini se da u tom stavu nije bio usamljen u obitelji Johnson.

Za ostanak u EU glasao je i premijerov otac Stanley Johnson, no 2017. promijenio je mišljenje i počeo se zalagati za Brexit.

Proeuropski nastrojena je i Borisova mlađa sestra Rachel, koja je također glasala za ostanak Britanije u EU. Do 2017. bila je članica Konzervativne stranke, no tada ju je napustila upravo zbog zalaganja stranke za Brexit.

'U obitelji izbjegavamo rasprave o Brexitu kako se ne bi svi morali udružiti protiv premijera', oglasila se na Twitteru danas nakon što je brat Jo dao ostavku.

U obitelji Johnson još je jedan mlađi brat, Leo koji se ne bavi politikom već radi kao računovođa. Iako nije politički aktivan sudeći prema njegovim statusima na Twitteru zagovornik je ostanka u Uniji i podržava održavanje novog referenduma.

  • +11
Boris Johnson Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL