HAMAS PREUZEO ODGOVORNOST

Bombaški napad na autobus u Tel Avivu!

21.11.2012 u 13:01

Bionic
Reading

Došlo je do eksplozije u autobusu u Tel Avivu, javlja izraelska policija. Najmanje 10 osoba je ozlijeđeno u ovom incidentu kojeg izraelska policija naziva 'terorističkim napadom', piše BBC. Odgovornost za napad preuzeo je Hamas, a izraelski portal Haaretz javlja kako se ne radi o samoubilačkom bombaškom napadu

Do incidenta je došlo zbog nastavka izraelskih napada na Gazu, pišu zapadni mediji, u trenutku dok međunarodna zajednica nastavlja napore za postizanjem primirja.

Američka državna tajnica Hillary Clinton i glavni tajnik UN-u nalaze se u posjetu regiji kako bi raspravili o primirju.

MVEP: Svi Hrvati u Tel Avivu dobro

Bomba je eksplodirala u dijelu grada u kojem se nalazi i hrvatsko veleposlanstvo, ali nitko od hrvatskih građana nije ozlijeđen, poručuju iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Posljednji je put do terorističkog napada s istim potpisom došlo 2006. kada je ubijeno 11 osoba, pored fast food lokala u blizini autobusne stanice.

Izraelski portal Haaretz javlja kako se ne radi o samoubilačkom napadu, te da izraelska policija traga za dvojicom osumnjičenih terorista. Odgovornost za napad je preuzeo Hamas koji upravlja Gazom od 2007. godine.

Al Arabiya piše kako je najmanje jedna od dvije osumnjičene osobe bila žena.

BBC prenosi kako se diljem Gaze mogla čuti slaveljenička pucnjava nakon što je vijest o terorističkom napadu objavljena preko lokalnih radio postaja.

Inače, Tel Aviv je gospodarsko središte Izraela gdje se nalazi burza vrijednosnih papira Tel Aviv, uredi brojnih tvrtki kao i istraživački i razvojni centri.

Plaže, barovi, trgovački centri i sekularni život čine ovaj grad zanimljivim turističkim odredištem, a osim toga Tel Aviv je i glavno kulturno središte države, a 2008. godine rangiran je kao najskuplji grad Bliskog istoka i 14. najskuplji grad na svijetu.