TEORETIČAR UROTE

Bombaš iz Nashvillea vjerovao je u vanzemaljce i ljude-guštere

03.01.2021 u 22:33

Bionic
Reading

Istražitelji bombaškog napada koji se dogodio na Božić u Nashvilleu dobili su dokaze da je osumnjičeni bombaš vjerovao u vanzemaljce i ljude-guštere, po izvoru iz službi sigurnosti.

Američki savezni, državni i lokalni pripadnici sigurnosnih službi nastoje otkriti zašto je 63-godišnji osumnjičenik Anthony Q. Warner, koji je poginuo u eksploziji, detonirao bombu u svom kamperu 26. prosinca u središtu Nashvillea u saevznoj američkoj državi Tennessee.

Televizija Channel 5 Nashville izvijestila je u subotu da je čovjek koji je poznavao Warnera na Novu godinu dobio paket, s poštanskim žigom od dva dana prije eksplozije, u kojem je bila najmanje devet ispisanih listova i dva usb sticka. Čovjek je paket predao Saveznom istražnom uredu (FBI).

Iako na paketu nije bila navedena adresa za povrat, u pismu se spominju razne teorije urota, uključujući tvrdnju da su vanzemaljci pokrenuli napade na Zemlji, te sadržaj ukazuje da je vjerojatno došlo od Warnera, izvijestila je televizija.

  • +29
Eksplozija u Nashvilleu Izvor: Društvene mreže / Autor: Nashville Fire Department/Twitter

Warnerovi zapisi također ukazuju da je vjerovao da ljudi-gušteri kontroliraju svijet i da su izmijenili ljudski DNK.  

"Znamo da je osumnjičeni slao materijale koji otkrivaju njegova gledišta na adrese nekoliko poznanika diljem zemlje", rekao je izjavi agente FBI-ja Jason Pack i pozvao sve koji su dobili takve pakete da kontaktiraju FBI.   

Warnerov kamper, parkiran u središtu Nashvillea eksplodirao je u zoru na Božić nekoliko trenutaka nakon što su ga primijetili policajci, koji su došli zbog prijave pucnjave, te iz njega čuli glazbu i računalno generiranu poruku koja upozorava na bombu. Iz kampera je prije eksplozije svirao "Downtown" - hit Petule Clark iz 1964.

Eksplozija se dogodila u zoru kada na ulicama još nije bilo mnogo ljudi te je Warner bio jedini poginuli.