zamjenik splitskog gradonačelnika

Bojan Ivošević prvi put u javnosti nakon incidenta: 'Svoju lekciju sam naučio, no ne mogu vratiti vrijeme i povući izgovoreno'

17.02.2022 u 10:03

Bionic
Reading

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević pojavio se u javnosti prvi put od incidenta s novinarkom i urednicom Slobodne Dalmacije, nakon čega je prestao komunicirati s medijima i upućen je na 'unaprjeđenje komunikacijskih vještina'. Stigao je na sjednicu Gradskog vijeća, no nju su i prije početka napustili vijećnici oporbenih HDZ-a i HGS-a, nezadovoljni jer nije bio prisutan gradonačelnik Ivica Puljak. On se pak ispričao zbog bolesti

Ivošević je prethodno stao pred novinare i ponovno se ispričao novinarki kojoj je u razgovoru spomenuo 'pijenje krvi' te svima povrijeđenima njegovim dosadašnjim načinom komuniciranja.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

'Svoju lekciju sam naučio, no ne mogu vratiti vrijeme natrag i povući izgovoreno. Svjestan sam da više nisam aktivist ili običan građanin, nego dogradonačelnik, pa moja trenutna funkcija ne dozvoljava istu neformalnu komunikaciju s novinarima. Pohađat ću političke radionice na kojima ću se educirati o ovome, jednako kao svi ostali političari, od premijera naniže', rekao je Ivošević. Novinari su ga upitali za tvrdnje Puljkovog bliskog suradnika Srđana Marinića, koji je u javnost iznio optužbe da zapravo 'Slobodna Dalmacija reketari Grad Split'.

  • +7
Split: Nastavljena sjednica Gradskog vijeća Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ni u kojem smislu ne želim komentirati rad medija, no mogu reći da smo u dva navrata odbili poslovnu suradnju s tom kućom u vrijednosti od 460 tisuća kuna', kratko je kazao zamjenik splitskog gradonačelnika.

Ivošević je upitan kako bi se, u situaciji da je u oporbi, postavio prema ispadu dogradonačelnika Splita prema novinarima i njihovoj kući. 'Za početak, zahtijevao bih ispriku, a kao oporba vjerojatno kao oporba i ostavku. Mislim da je to normalni politički diskurs. Ja sam se Nikolini Lulić već u razgovoru ispričao, a ispričao sam se i ponovno. Ispričat ću se koliko god puta treba', rekao je.

  • +3
Bojan Ivošević Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Uoči same sjednice Gradskog vijeća oporba iz HDZ-a i HGS-a prosvjedovala je jer se gradonačelnik Ivica Puljak nije pojavio. Opravdao se visokom temperaturom.

'Nikad se prije nije događalo da gradonačelnika nema, a tu je zamjenik za kojega ne znamo smije li odgovarati na naša pitanja, kako će reagirati i u kojoj je fazi sa svojim radionicama', rekao je Igor Stanišić (HGS).

'Ovo je kukavički manevar gradonačelnika koji nije želio odgovarati na pitanja o brojnim aferama u gradu. Živimo u 21. stoljeću, mogao se barem spojiti online', prisnažio je Vice Mihanović (HDZ).

Predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić odgovorio je da gradonačelnik nije osoba koja bi izbjegavala pitanja te da 'nije liječnik i ne zna kakvi su mu simptomi'.

Oporba je potom napustila sjednicu, no u vijećnici su ostala dvojica SDP-ovaca koja drže kvorum premda formalno nisu članovi vladajuće koalicije. Na postavljena pitanja odgovara uglavnom Bojan Ivošević.