PROGRAM OPORBE

Bogatstvo i luksuz čeka veliki porez

Bionic
Reading

Nova porezna reforma koja će teret krize prebaciti na bogate građane i rasteretiti posustalo gospodarstvo jedna je od ključnih mjera koju će Zoran Milanović, Radimir Čačić i Ivan Jakovčić predstaviti u četvrtak, u okviru zajedničke oporbene strategije za izlazak zemlje iz krize

RIJEKA - Novi porezi na bogatstvo i luksuznu imovinu, ali i rasterećenje doprinosa te ukidanje parafiskalnih nameta, usuglašeni su u utorak na zajedničkom sastanku ekonomskih stručnjaka socijaldemokrata i narodnjaka, na kojemu su, uz Zorana Milanovića i Radimira Čačića, sudjelovali i prof. dr. Branko Grčić, Slavko Linić, Dragan Kovačević i Ivan Vrdoljak, piše Slobodna Dalmacija.

Čelnici IDS-a nisu bili nazočni na sjednici, ali su u telefonskim konzultacijama i oni dali svoje sugestije za zajednički oporbeni ekonomski program.

U SDP-u su, čini se, za sada odustali od poreza na kapitalnu dobit na kojemu su inzistirali na posljednjim parlamentarnim izborima, očito procijenivši da on u trenutku kada dionice bilježe svoje donje limite ne bi imao prevelikog učinka.

Uz novu poreznu politiku, oporba se biračima planira predstaviti i zaokruženim rješenjima za javnu upravu, poljoprivredu, energetiku i industrijsku politiku.

Predsjednici SDP-a, HNS-a i IDS-a u četvrtak bi u Šibeniku trebali potpisati zajedničku deklaraciju, a potpis na odluku o zajedničkom nastupu na idućim parlamentarnim izborima Milanović, Čačić i Jakovčić bi trebali staviti na idućem sastanku u Vukovaru.