teorija zavjere

Bizarno: Grupa Dalmatinaca prijavila predsjednicu i premijera zbog 'trovanja chemtrailsima'

06.04.2018 u 12:18

Bionic
Reading

Neobičnu i opsežnu kaznenu prijavu zaprimilo je splitsko Općinsko državno odvjetništvo protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i ministara obrane Damira Krstičevića za 'suučesništvo u genocidu nad hrvatskim narodom i trovanjem chemtrailsom'. Prijavu je podnijela grupa Dalmatinaca okupljena u udruzi 'Ne govoru mržnje – istinom protiv laži'

U kaznenoj prijavi se govori, piše Slobodna Dalmacija, o teoriji zavjere i trovanju hrvatskih građana plinovima koje ispuštaju zrakoplovi dok 'plove hrvatskim nebom'. Udruga koja je kazneno prijavila predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i ministra obrane Damira Krstičevića nalazi se u Podstrani nedaleko Splita.

U splitskom Općinskom državnom odvjetništvu, neslužbeno doznaje Sloboda Dalmacija, prijava je zaprimljena, ali su njome svi bili iznenađeni.

'Dana 3. travnja 2018. godine, na 49 stranica sa dokazima, Udruga 'Ne govoru mržnje-istinom protiv laži' podnijela je Državnom odvjetništvu Kaznenu prijavu protiv Kolinde Grabar Kitarović, Andreja Plenkovića, Damira Krstičevića, Tomislava Čorića i Branke Ivančan Picek (DHMZ), za suučesništvo u genocidu nad hrvatskim narodom. Jer nisu zaustavili trovanje građana chemtrailsom iako su uredno primali naše dopise...', navode u toj udruzi.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Prijavitelji navode i kako predsjednica nije 'zaustavila trovanje hrvatskih građana chemtrailsom iako je uredno primila naše dopise (...) u kojima već dugo vremena upozoravamo na kontinuirani aerosolni napad na atmosferu, na globalni napad klimatskim inženjeringom i menadžmentom solarne radijacije čiji programi razaraju Zemljine sisteme za održavanje života'.

  • +49
Andrej Plenković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Većina znanstvenika navodi, piše dalje Slobodna, da je 'chemtrail' nedokazana teorija zavjere koja hara bespućima interneta proteklih nekoliko desetljeća, a ima sljedbenike u cijelom svijetu. Po toj teoriji zavjere putnički, vojni i komercijalni zrakoplovi ostavljaju štetne tragove za sobom dok se kreću zrakom, a što se jasno može vidjeti po vedrom vremenu kada je nebo prošarano bijelim prugama. Pobornici takve teoriije smatraju kako se na taj način ljudi truju. Tvrdnje teoretičara zavjere odbacuju znanstvenici navodeći kako su tragovi koji se vide nakon prolaska aviona kondenzacijski 'putevi' za koje je normalno da nastaju na svim visinama.