PROSVJED U SPLITU

Bizaran sukob: Građani žele igralište, a ravnateljica škole - parking

14.11.2016 u 19:23

Bionic
Reading

Preko stotinu Splićana, stanovnika kvarta Meje, prosvjedovalo je zbog bizarnog sukoba oko igrališta ispred tamošnje osnovne škole, inače jedinog sportskog sadržaja u ovom dijelu grada. Ravnateljica škole nedavno je naložila pilanje i uklanjanje golova, a građani su odgovorili masovnim okupljanjem pod njenim prozorom

'Mi smo ga napravili, mi smo ga održavali, a mi ćemo se i igrati. Ne damo igralište', poručili su prosvjednici velikim transparentom na ulici budući da im je policija zabranila pristup terenu. Osim vodstva i stanovnika ovog kotara, na Mejama su se u znak podrške pojavili i čelnici čak sedam drugih splitskih kvartova. Bilo je tu i poznatih bivših sportaša, poput olimpijca Željka Jerkova i bivšeg golmana Tonča Gabrića.

Sukob traje već mjesecima: najprije su građani uspjeli u inicijativi da se s igrališta uklone deseci automobila koji su se ondje svakodnevno parkirali i tako ponovno oslobodili prostor za rekreaciju, no nezadovoljna ravnateljica Majda Asanović odgovorila je piljenjem golova jer su navodno nesigurni. Obje strane vuku u svom smjeru: dok vodstvo kotara tvrdi da to nije istina i da će svejedno financirati uređenje terena po svim propisima, ravnateljica gura svoj projekt po kojemu će se na tom mjestu urediti parkiralište za čak pedesetak automobila, a od igrališta će ostati tek višestruko manji teren u kavezu

'Protivimo se samovolji i otimačini jedinog terena u kvartu s četiri tisuće stanovnika, pozivamo gradonačelnika da se ponaša kao dobar vlasnik i uključi u rješavanje ovog problema', pozvao je čelnik kotara Ante Bekavac.

Gradonačelnik Ivo Baldasar poručio je da su 'obje strane pretjerale' i da se situacija treba riješiti na miran način. Ravnateljica Asanović zatvorila se u školu i odbila komunicirati s prosvjednicima i medijima.