TRAŽIO SEKS S DJECOM

Bivši šef UN-a u Hrvatskoj na sudu zbog pedofilije

26.02.2009 u 14:15

Bionic
Reading

Kieran O'Halloran (48), bivši zapovjednik UN-ovih snaga u Republici Hrvatskoj, uhićen je u Irskoj zbog pedofilije. Od dvije prostitutke je tražio da mu za seks nabave troje ili četvero djece te još i fotografiju novorođenčeta kojemu se vide genitalije. Za njihove usluge bio je spreman platiti 75 tisuća kuna

Ovo nije prvi put da O'Halloran ima problema sa zakonom. Iz oružanih snaga se povukao još 2001. godine kad su počele prve optužbe protiv njega zbog sumnjivog ponašanja, piše Jutarnji list.

Uhićen je početkom 2003. godine u Dublinu nakon što je od prostitutke tražio da mu nabavi djevojčice stare između sedam i deset godina. Za to joj je platio oko 800 kuna, ali je ona zgrožena njegovim zahtjevom prijavila ga policiji.

Policija je na njegovom računalu pronašla i velike količine sadržaja s dječjom pornografijom. Bio je osuđen na 3 godine zatvora, a na slobodi je završio prije isteka pune kazne.

Godine 2005. se ponovo vratio starim navikama i ovaj put je tražio djevojčice stare osam i devet godina. Djecu za seks tražio je i godinu dana kasnije. Na posljednjem suđenju je priznao krivnju i u ožujku ga čeka izricanje kazne.