PRODAVAO ČEHINJE U PLOVANIJI

Bivši općinski vijećnik s Krka mozak prostitucije

30.11.2009 u 09:49

Bionic
Reading

Tridesetsedmogodišnji Bojan Mladenović, vođa skupine koja je organizirala međunarodnu prostituciju u Istri, bivši je općinski vijećnik i član općinskog poglavarstva u Puntu na Krku

Mladenović je uhićen s još četvoricom Krčana koji se sumnjiče za organiziranje prostitucije u noćnom klubu Club Route 69 u Plovaniji. U lokalu su uhićene i četiri Čehinje te jedna Srpkinja.

Mozak operacije Mladenović iz Stare Baške na Krku slovi za uglednog mještanina i imućnog poduzetnika, ugostitelja koji je sa svojom obitelji godinama vodio vrlo posjećen pansion u tom malom krčkom turističkom mjestu.

Mladenović je u otočnim krugovima poznat i kao osoba od povjerenja aktualnog puntarskog načelnika Mladena Juranića s kojim je još 2005. godine, uoči lokalnih izbora, osnovao nezavisnu listu. Mladenović je nakon Juranićeve pobjede obnašao i dužnost općinskog vijećnika, a potom čak i člana općinskog poglavarstva.

Aktualni puntarski načelnik potvrdio je svoj izuzetno dobar odnos sa sada pritvorenim Starobašćaninom i tijekom ovogodišnje predizborne kampanje, kada se Mladenović iznova našao na Juranićevoj listi, iako naposljetku nije ušao u tamošnje predstavničko tijelo.

Iako su cijelom pričom mnogi bili iznenađeni, čini se da je dobar dio Mladenovićevih sumještana ipak znao, ili barem naslućivao, čime se on bavi. 'Šuškalo se o tome već neko vrijeme. U Staroj Baškoj mnogi su znali reći da se Bojan navodno bavi vođenjem nekog kupleraja', kazao je jedan njegov sumještanin.

Zanimljivi su i neki detalji iz prošlosti još jednog Krčanina upletenog u slučaj, 38-godišnjeg Željka Kovačevića, zvanog Deba, koji je u plovanijskom noćnom baru navodno radio kao konobar. Radi se o bivšem policajcu koji je prije nešto više od desetak godina zbog sumnji u makinacije s drogama na neko vrijeme bio udaljen iz službe, piše Novi list.

U Clubu Route 69 uhićene su i četiri Čehinje – Jana K. (31), Eva K. (24), Lidija J. (42) i Petra F. (32) – te Beograđanka Marina K. (24). Upućeni u slučaj navode da je među uhićenim prostitutkama i djevojka iz Kastva. Zbog odavanja prostituciji i kršenja zakona o javnom redu i miru strankinjama prijeti progon iz Hrvatske.