KIRIN O SVOJOJ MORALNOSTI

Bivši ministar policije ne bježi od Fimi medije

24.01.2011 u 17:57

Bionic
Reading

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin izjavio je da 'ne bježi od svojih postupaka u slučaju Fimi medije' te da je spreman, bude li potrebno, snositi posljedice, pri čemu je dodao kako u javnosti ne može istupati zbog tajnosti postupka

Današnju konferenciju županijski HDZ, kako je rečeno, sazvao je potaknut mnogim 'prozivkama' SDP-ove saborske zastupnice Nade Čavlović-Smiljanec, a posebice posljednjom u kojoj je prozvala predsjednicu Vlade Jadranku Kosor zato što je u petak u Virovitici s Kirinom potpisala ugovor kojim država tom gradu daruje vojarnu, a on je umiješan u aferu s Fimi medijom.

S tim u vezi virovitički gradonačelnik poručio je da njegova 'moralnost nije isprazna priča', pri čemu je istaknuo da se pokazao kao ministar unutarnjih poslova kad je u aferi 'vepar' 2007. sam dao ostavku, a nije bio smijenjen, kako su, dodao je, neki željeli prikazati.

Kirin je rekao da 'bez obzira na aferu (Fimi media) u kojoj je sudjelovao ima potpuno pravo kao legalno izabrani gradonačelnik zastupati interese građana', a Nadu Čavlović-Smiljanec pozvao je da preda ostavku jer, kako je rekao, u tri godine saborskog mandata nije ništa učinila za stanovnike Virovitičko-podravske županije.

Predsjednik virovitičko-podravske Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je da 'česte objede SDP-a nisu utemeljene'. Ustvrdio je kako iza seljačkih prosvjeda u ožujku prošle godine stoji SDP jer je Dinko Biondić, sudionik prosvjeda, nedavno postao predsjednik vijeća za poljoprivredu virovitičkoga SDP-a.

HDZ u toj županiji i dalje ima potporu građana, što su, ustvrdio je, pokazale i ankete koje je HDZ nedavno proveo. Potpora je, napomenuo je Đakić, gotovo jednaka kao prije lokalnih izbora na kojima je HDZ pobijedio.

HDZ na čelu vlasti u županiji i dalje će provoditi projekte u poljoprivredi, rekao je župan Tomislav Tolušić i najavio da će uskoro početi radovi na projektu navodnjavanja Kapinci - Vaška. Riječ je o najvećem projektu navodnjavanja u Hrvatskoj koji će obuhvatiti 1300 hektara poljoprivrednog zemljišta.