oproštaj od svibnja

Bit će toplije, ali kiša nastavlja padati. Provjerite kakvo nas vrijeme čeka za vikend

31.05.2019 u 06:46

Bionic
Reading

Na Jadranu djelomice sunčano, a u unutrašnjosti promjenljivo oblačno. Malo kiše ili lokalnih pljuskova bit će uglavnom u središnjim i istočnim krajevima te na jugu Hrvatske, prognoziraju u Državnom hidrometeorološkom zavodu

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni.

  • +5
Svibanjska kiša u Zagrebu i Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, na sjevernom dijelu povremeno uz olujne udare, a na južnom sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 22 °C, u gorju malo niža.

Za vikend na Jadranu djelomice sunčano, u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će biti kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom, češće na kopnu, osobito u subotu na istoku kada mogu biti i izraženiji.

Vjetar uglavnom slab do umjeren, u unutrašnjosti sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu većinom sjeverozapadni. Temperatura zraka u porastu.

Dobar san i koncentracija

Razmjerno povoljne biometeorološke prilike će se zadržati na krajnjem istoku, gdje će još uvijek niska naoblaka u većem dijelu dana nepovoljno utjecati uglavnom na raspoloženje. U ostalim će hrvatskim područjima prevladavati povoljne biometeorološke prilike koje će omogućavati dobar san, te podržavati dobro raspoloženje, dobru koncentraciju i dobar radni učinak. Kroničnim bolesnicima će olakšavati podnošenje tegoba.