'OČE, OPROSTI IM JER NE ZNAJU ŠTO ČINE'

Biskup Uzinić oštro o fotografiranju razgolićene žene u dubrovačkoj crkvi

07.03.2018 u 10:57

Bionic
Reading

Dubrovački biskup Mate Uzinić ogorčen je zbog golotinje u jednoj dubrovačkoj crkvi. Naime, dubrovački fotograf Stijepo Brbora odlučio je snimiti set fotografija na poznatim dubrovačkim lokacijama, među kojima se našla i crkva sv. Ignacija u dubrovačkoj jezgri. Model mu je bila razgolićena Vesna Knežević

'Duboko me ražalostilo to što je zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: 'Oče, oprosti im, ne znaju što čine!', napisao je biskup na svom Facebook profilu.

Kako piše Dubrovački dnevnik, Brbora je dva dana na prepoznatljivim dubrovačkim lokacijama fotografirao Vesnu Knežević, Beograđanku koja se u filmu i na fotografijama našla u ulozi modela i u kojima glumi lik Laure Marina Držića, a kojoj se na većini fotografija vide gole grudi.

Riječ je o fotografiranju u sklopu studentskog dokumentarnog filma 'The Colour Nude' kojeg snima ekipa Deutche Film und Fernsehakademie Berlin, njemačke akademije za film i televiziju.

'To je jedna vrsta subverzije. Obišli smo krucijalna povijesna mjesta gdje možemo koketirati sa zidom, Držićem i samim Dubrovnikom, a sve to uz erotiku odnosno određenu erotsku emociju', smatra Brbora.

  • +7
Turistička ponuda Dubrovnika Izvor: Promo fotografije / Autor: Dhar media