PRISJEĆANJE S PIJETETOM

Biograd: Godišnjica pogibije trojice hrvatskih redarstvenika, nazočio i Božinović

16.05.2023 u 20:08

Bionic
Reading

Policijska uprava zadarska u utorak se s pijetetom prisjetila trojice tragično poginulih kolega iz Policijske postaje Biograd, ubijenih prije 28 godina pri izvršavanju povjerenih službenih zadaća, a svečanosti je nazočio i potpredsjednik Vlade i resorni ministar Davor Božinović.

U sjećanje na tragično poginule redarstvenike Marinka Adžića-Kapitanovića (1969.), Ivana Ćurkovića (1967.) i Olivera Pešića (1974.), ispred Policijske postaje Biograd, na spomen obilježju poginulim policajcima, zapaljene su svijeće i položeno je cvijeće.

"I u ovom trenutku hrvatski policajci u Biogradu i u Pakoštanima i diljem Hrvatske obavljaju svoj težak, a primjer naše trojice poginulih kolega svjedoči, i riskantan posao, posao za koji su se svjesno opredijelili znajući da mogu ostaviti svoj život. Zato je na svima nama, pogotovo policijskom sustavu, da radimo profesionalno svoj posao", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina je kazao da su policajci svoju službu obavljali odgovorno i časno, „Prije 28 godina dogodila se velika tragedija za našu policijsku zajednicu u ovom mjestu...Marinko, Ivan i Oliver bili na ponos svojih obitelji i bili su ponos svih nas koji smo ih imali priliku upoznati", rekao je.

Kao i dosadašnjih godina, u organizaciji Udruge dragovoljaca MUP-ZNG 1990./1991. održan je mini maraton, 3. Memorijalna atletska utrka Pakoštane - Biograd za poginule u Pakoštanima 1995., sa startom u Pakoštanima i ciljem ispred Policijske postaje Biograd gdje su svim sudionicima na kraju uručene zahvalnice, medalje i pehari.