UOČI OPĆINSKIH IZBORA

Biljski HSS-ovci prešli HDSSB-u

13.05.2010 u 14:39

Bionic
Reading

Tri dana prije održavanja izbora za vijeća mjesnih odbora u Općini Bilje, dvadeset HSS-ovaca učlanilo se u HDSSB zbog nezadovoljstva vodstvom bivše stranke, obznanjeno je na današnjoj konferenciji za tisak u Osijeku. Bivši predsjednik biljskog HSS-a Ivan Bilandžija nezadovoljan je, jer vodstvo stranke nikada nije službeno posjetilo njihovu općinu

'Od izbora u Bilje nisu došli ni predsjednik Josip Friščić, a ni županijski predsjednik Pavo Šarčević što dovoljno govori o njihovu odnosu prema Bilju', ustvrdio je. Bilandžija je sadašnju biljsku vladajuću koaliciju HDZ-a i stranke mađarske manjine DZMH-a nazvao rastrošnom. Od proračuna koji iznosi 18 milijuna kuna, kaže, lokalna vlast ne ulaže u projekte, nego se troši neracionalno.

Nakon nedavnog prebjega HSS-ovaca iz sela Ilača kod Tovarnika, i ovim primjerom potvrđena je oštra konkurencija dviju stranaka aktualizirana prošlomjesečnim prosvjedima seljaka. Dok je vodstvo HDSSB-a otvoreno podržalo seljačke prosvjede sastavši se s demonstrantima, predsjednik županijskog HSS-a Šarčević nekoliko puta javno je naglašavao da 'ulica ne može biti rješenje'.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić opovrgnuo je sukob dviju stranaka, ali i naveo izjavu predsjednika osječko-baranjskog HSS-a Pave Šarčevića s prošlotjednog stranačkog skupa u Đakovu da će se morati 'obračunati s HDSSB-om'. Šarčević je tada navodno rekao da je Šišljagićevoj stranci 'tim bolje što je u državi gore'. U prošlosti su bili u dobrim odnosima pa je do prošlotjednih izbora Šarčević bio dožupan za vrijeme bivšeg župana HDSSB-ovca Krešimira Bubala, koji je sada gradonačelnik.