U JOHANNESBURGU

'Bijela Udovica' rodila četvrto dijete u privatnoj klinici

24.10.2013 u 09:46

Bionic
Reading

Samantha Lewthwaite, Britanka koju se sumnjiči za terorizam, a koja je poznata pod nadimkom 'Bijela Udovica', rodila je četvrto dijete 2010. godine u luksuznoj privatnoj zdravstvenoj klinici u Johannesburgu gdje je sve platila gotovinom, a klinici ostavila lažnu adresu, otkrio je Daily Telegraph

Lewthwaite, tada u dobi od 26 godina, prijavila se pod jednim od svojih pseudonima, kao Asmaa Shahidah Bint - Andrews, a rodila je kćer Surajah 24. srpnja 2010.

Bila je u pratnji čovjeka kojeg je predstavila kao svog supruga, a koji je prema njoj bio 'pažljiv i brižan', tvrde svjedoci. Zapisano je da se zove Adam Omar, ali primalja vjeruje da mu je ime bilo Abdi.

Telegraph je doznao prošli tjedan da je otac djeteta kojeg je Lewthwaite rodila u ovoj privatnoj klinici Abdi Wahid, bivši mornarički časnik iz istočnoafričke zemlje koji je prebjegao u al-Shabaab, somalsku terorističku skupinu s kojom je Lewthwaite također povezana.

Lewthwaite je došla u pratnji muža i svoje troje djece, u visokoj trudnoći, odjevena u nikab, a isti je nosila i njena osmogodišnja kći. 'Bijela Udovica' odlučila se za porod u vodi. Ona i obitelj napustili su kliniku samo šest sati nakon poroda, umjesto da ostanu dvije noći.

Lewthwaite nije željela niti da joj medicinska sestra dođe u posjet, a adresa koju je ostavila u klinici bila je lažna.

U video prilogu nalazi se klinika u Johannesburgu u kojoj je Lewthwaite rodila 2010.