zbrka zbog oluje

Bijeg divljih životinja iz njemačkog zoološkog vrta bila lažna uzbuna

01.06.2018 u 20:59

Bionic
Reading

Životinje za koje se mislilo da su pobjegle iz zoološkog vrta u zapadnoj Njemačkoj, među kojima dva lava, dva tigra i jaguar, zapravo uopće nisu napustile svoje nastambe, a čuvarima su nestale iz vida zbog poplava uslijed nedavne oluje, rekao je lokalni gradonačelnik

Glasnogovornik okruga Bitburg-Pruem ranije u petak je rekao da su životinje pobjegle iz zoološkog vrta Eifel i općini Luenebach.

Andreas Kupper, gradonačelnik obližnjeg Arzfelda, kasnije je objasnio da osim medvjeda niti jedna životinja zapravo nije pobjegla iz nastambi. Medvjed je kasnije ustrijeljen na stazi za posjetitelje u zoološkom vrtu.

Do zbrke je došlo nakon što se uslijed oluje i obilnih kiša prelila rijeka Pruem, koja teče duž granice vrta, i poplavila nastambe divljih mačaka.

Krupper je rekao da su nakon poplava u noći na petak lokalne vlasti pretraživale nastambu uz pomoć drona no nisu našle životinje. Kada se nekoliko sati kasnije voda povukla nađene su i divlje mačke.

Medvjed je uspio pobjeći jer je dio ograde oko njegove nastambe uništila bujica, rekao je Krupper.

Dok se mislilo da su životinje na slobodi stanovnicima Luenebacha je savjetovano da ostanu u kućama te su zamoljeni da ako zamijete neku od životinja obavijeste policiju.

Na 30 hektara privatnoga Eifel-Zooa koji je 1965. otvorila obitelj Wallpott obitava gotovo 400 životinja, a godišnje ga posjeti oko 70.000 ljudi, stoji na internetskim stranicama zooa.

U Luenebachu živi oko 500 stanovnika. Mjesto je od belgijske i luksemburške granice udaljeno desetak kilometara.