PRVE U REGIJI

BiH i Crna Gora će riješiti pitanje granica

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.05.2009 14:43
  • Objavljeno 22.05.2009 u 14:39
Vujanović i trojno predsjedništvo

Vujanović i trojno predsjedništvo

Izvor: Reuters / Autor: -

Bosna i Hercegovina i Crna Gora bit će prve države nastale raspadom bivše Jugoslavije koje su riješile pitanje međudržavne granice, najavili su u petak u Sarajevu predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

"Pregovori o sporazumu o granici su pri kraju i vjerujemo kako ćemo uskoro imati potpisan i taj dokument", kazao je Radmanović novinarima u Sarajevu nakon razgovora s crnogorskim izaslanstvom koje je predvodio Vujanović.

Radmanović je podsjetio kako niti jedna država nastala raspadom bivše Jugoslavije do sada nije riješila pitanje granične crte a BiH i Crna Gora na najboljem su putu da to uskoro učine i tako budu primjer drugima.

"Suglasili smo se kako su se stekli uvjeti za potpisivanje sporazuma o granici i to je veoma važno", izjavio je Vujanović podsjećajući kako su BiH i Crna Gora do sada potpisale devet različitih sporazuma a još o četiri se pregovara, uključujući i onaj o granicama.

"To je sjajna poruka dvije države s ovih prostora i dokaz da se o složenom i osjetljivom pitanju postigao dogovor između dviju država koji može biti za primjer", kazao je crnogorski predsjednik.

Vujanović nije želio komentirati ranije tvrdnje iz BiH po kojima bi toj državi po povijesnom pravu mogao pripadati izlaz na more kod Sutorine u Bokokotorskom zaljevu.

Istaknuo je tek kako su sva prijeporna pitanja u pregovorima riješena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi