nevrijeme

Jaka kiša potopila Rijeku, brojne ulice pod vodom

24.10.2023 u 22:09

Bionic
Reading

Čak 170 litara kiše palo je u posljednja 24 sata u Rijeci. Obilan pljusak koji je počeo padati u večernjim satima potopio je brojne ulice, izbio mnoge šahtove i stvorio brojne druge probleme

Poplavljeni su podrumi kuća i poslovnih prostora, promet se odvijao otežano uz povremene zastoje, pet vatrogasnih ekipa stalno je na terenu, a najviše je stradao zapadni dio grada.

'Poplavilo je podvožnjak 3. maja gdje smo odštopavali šahte, nešto automobila je stalo. To se rješava koliko se može. Zapadni dio grada je najviše pogođen. Na Zametu je bilo nekoliko intervencija, Rujevica, po gradu, Dječja kuća, Kantrida. Velikih šteta zasad nema. Sigurno da će se šteta zbrajati nešto kasnije. Ekipa je krenula u Zamet gdje je jedan podrum ugrožen', rekao je Vedran Butorac, voditelj smjene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rijeka za HRT.

Ri Meteo navodi da je količina oborina u posljednjih 6 sati, do 21:10 sati bila 150 mm lokalno.

Lokalni mediji izvještavaju da je najgore u centru grada. Obilna kiša koja pada od popodnevnih sati ponovo je riječke ulice ispunila bujicama. Iz HAK-a upozoravaju da su kolnici mjestimice mokri i skliski te pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, voze s uključenim svjetlima i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Kao što su mogli vidjeti svi koji su u večernjim satima prošli tim dijelom Rijeke, kiša je opet donijela velike probleme pa je tako cijela jedna prometna traka bilo gotovo neupotrebljiva.