KAZNENA PRIJAVA

Bespravna gradnja u Nacionalnom parku Kornati

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.04.2012 15:32
  • Objavljeno 06.04.2012 u 15:20
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Murterska tvrtka Marina Hramina i njezin direktor Bruno Dragičević kazneno su prijavljeni zbog bespravne gradnje u Nacionalnom parku Kornati na otoku Ravni Žakan, gdje su na mjestu srušenog starog restorana izgradili novi koji nije u skladu s izdanim dozvolama.

Šibenska policija izvijestila je danas da je 51-godišnji Zagrepčanin kao odgovorna osoba investitora od kraja rujna 2010. do početka lipnja 2011., nakon rušenja postojećeg ugostiteljskog objekta izgradio zamjenski ugostiteljski objekt s gospodarskim objektima koji bitno odstupa od izdane lokacijske dozvole nadležnog ministarstva i potvrde glavnog projekta nadležnog Upravnog odjela Šibensko-kninske županije.

Sumnja se da je investitor tvrtka Marina Hramina takvim protupravno izgrađenim objektom sebi nezakonito priskrbila oko 6,8 milijuna kuna.

Murterska tvrtka i Dragičević su kazneno prijavljeni šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Mediji su lani objavili da je na otoku Ravni Žakan u Nacionalnom parku Kornati, na mjestu stare kuće restorana bivšeg murterskog hotelsko-ugostiteljskog poduzeća "Slanica", a danas u vlasništvu Marine Hramina, nikla nova zgrada. Iz Javne ustanove NP Kornati utvrdili su da se mimo projekta rade jedan iskop i jedna riva pa su to prijavili građevinskoj inspekciji i Lučkoj kapetaniji.

Iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva tada su izvjestili da inspekcija gradnju zabranila još u siječnju te da je donijela rješenje o uklanjanju. Tvrdeći da sve radi prema potvrđenom projektu i u dozvoljenim gabaritima investitor se žalio na rješenje ali je nastavio radove pa je podnesena kaznena prijava šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi