PRIJETNJE U SDP-U?

'Bero, supruga ti je zaposlena bez natječaja, bolje je da ušutiš'

18.04.2013 u 15:16

Bionic
Reading

Dan nakon pljuske koju su mu uručili 'prijatelji' iz Predsjedništva stranke, Davor Bernardić za sebe će reći kako je dobro i da život ide dalje. Ali u njegovoj blizini osjetit će se blaga nervoza. O jučerašnjim događajima nevoljko će procijediti kako je sve poznato iako detalji sa sastanka cure na sve strane i otkrivaju mučnu raspravu u kojoj je bilo i prijetnji

To nije čudno jer do jučer je bio mladi lav, tapšali su ga po ramenu, njegov najbolji prijatelj, kako je do prije nekoliko dana zvao Rajka Ostojića, predstavljao ga je u superlativima, a onda je u rebrima osjetio što znači kad liječnik 'pogriješi'.

Jer iako se Rajko Ostojić, kako doznajemo, na jučerašnjem sastanku držao rezervirano, kad je trebalo, pokazao je palac dolje zajedno s preostalim članovima Predsjedništva i Bernardićeva glava bila je sprema za kotrljanje niz stepenice.


Milanović se zajedno s Ostojićem sakrio iza jedne šture rečenice priopćenja, novinare su izbjegli bijegom na stražnji izlaz, a na vjetrometini se našao Bernardić koji je smogao snage reći ono što šefovi nisu.

Izlasku pred mikrofone prethodila je, doznajemo, mučna rasprava u kojoj nije nedostajalo teških riječi u kojima je prednjačila Milanka Opačić. Bernardiću je poručila da ne zna kako se vodi kampanja, da u Zagrebu ništa nije napravio, a kad joj se on usprotivio i poželio otići, Milanović mu je povišenim tonom poručio: 'Bolje ti je da ostaneš i sjedneš.'

Uslijedilo je ono što se sportskim rječnikom naziva 'metla', a u jednom trenutku, prepričava nam jedan od sudionika sastanka, Bernardiću je rečeno da na kocki nije samo njegova karijera, već i ona njegove supruge.

'Rekli su mu da bi novinari mogli doznati da mu je supruga zaposlena u HPP-u, tvrtki kćeri Hrvatske pošte, bez javnog natječaja', priča nam naš izvor i dodaje da je to bilo klasični pokušaj ušutkavanja reketarenjem. Doduše, priča o zapošljavanju supruge Irene nije nova jer ju nekoliko dana ranije objavio Novi list, ali očito ta objava, priča nam naš sugovornik, nije urodila željenim efektom, pa su odlučili dodatno prijetiti.

No Bernardić nije popustio i odlučio je ići po svom. Postupi li Gradski odbor za tjedan dana po naputku Predsjedništva i prihvati kandidaturu Rajka Ostojića za gradonačelničku funkciju, 'mladi lav' još bi mogao imati političku budućnost. Napravi li suprotno, njegova politička karijera mogla bi završiti poput one Željke Antunović, a posao bi mogao tražiti kod Bandićeva šefa za hitne intervencije Pavla Kalinića.