SKUPIO 2.000 POTPISA

Bernardić kampanju financira sa svojih 25.000 kuna

24.09.2013 u 16:52

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić danas je ustvrdio kako svatko tko želi povjerenje građana trebao to povjerenje imati u vlastitoj stranci zahvalivši zagrebačkim SDP-ovcima što su s više od 2000 potpisa podržali njegovu ponovnu kandidaturu za čelnika Gradske organizacije na unutarstračkim izborima 20. listopada.

‘Veliko povjerenje obvezuje. Da bi vam građani vjerovali, moraju vam vjerovati članovi stranke. Potpora od dvije tisuće potpisa pokazuje da je naš put u zadnje tri i pol godine bio ispravan put i da je konačni cilj tog puta pobjeda na lokalnim izborima u Zagrebu u koju ću voditi zagrebački SDP’, izjavio je Bernardić novinarima nakon što je u stranci predao potpise čime je potvrdio kandidaturu za šefa zagrebačkog SDP-a za što se natječe s Mirandom Mrsićem i Gordanom Marasom

Na pitanje novinara potiče li raskol u zagrebačkom SDP-u, za što ga optužuju neki članovi stranke, odgovorio je da raskol potiču oni koji su potaknuli, navijali za i proveli promjenu kandidata (za zagrebačkog gradonačelnika), a da je on pokazao da mu je SDP na prvom mjestu kad se povukao s kandidature za gradonačelnika sačuvavši tako jedinstvo zagrebačkog SDP-a.

Komentirajući tvrdnje o jučerašnjem upisu Ivana Račana na facebooku po kojima sve ide u smjeru raspuštanja zagrebačkog ogranka SDP-a, Bernardić jer ocijenio da bi sprečavanje demokratskih procesa bilo izuzetno štetno za stranku i za zagrebački SDP, pogotovo u situaciji kada SDP u Zagrebu mora biti snažna opozicija aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću i voditi kampanju za pobjedu na sljedećim lokalnim izborima.

‘Ne želim vjerovati da se zagrebački SDP može žrtvovati zbog nekog unutarnjopolitičkog obračuna’, kazao je Bernardić.

Za izbacivanje iz SDP-a Aleksandre Kolarić, kandididatkinje za njegovu potpredsjednicu, rekao je da će uvijek braniti da svatko ima pravo na svoje mišljenje makar se s njime i ne slagao. ‘Različito mišljenje je snaga SDP-a’, kazao je.

Ocijenivši kako je načelo za izbor čelnika zagrebačkog SDP-a po principu jedan član - jedan glas veliki demokratski iskorak i SDP čini najdemokratskijom strankom u Hrvatskoj, založio se da se to načelo primjeni i za sva ostala tijela stranke, na svim razinama.

‘Kad napravite demokratski iskorak, to je razina ispod koje se ne ide’, dodao je.

Izvijestio je da će kampanju financirati s 25.000 kuna vlastitih sredstava.

‘Nemam call-centar niti prostor u najmu, ne koristim službeni auto ni vozača, ne vodim kampanju iz centrale gradske organizacije’, rekao je dodajući da mu je dosad najveći trošak bio tiskanje pisama i najam ‘Tvornice’ odakle je krenuo s prvim skupom.

Najavio je svoj program ‘Ključ za budućnost’ i tim u koji se mogu uključiti svi članovi zagrebačkog SDP-a s dobrom idejom i iskrenom namjera da stranka bude bolja, da Grad Zagreb bude bolji i društvo u cjelini.

Za izdvajanje sedam podružnica iz Zagrebačkog holdinga rekao je da je SDP u Gradskoj skupštini predložio amandman kojim je od gradonačelnika i uprave Holdinga tražio detaljnu analizu stanja s prijedlogom restrukturiranja Holdinga, no taj amandman nije prošao.

‘Želimo da građani i građanke od toga imaju koristi, a ne štetu. Žao mi je što amandman nije prihvaćen, no mi ćemo inzisitrati na analizi jer se bez plana i programa ne može nikuda’, zaključio je Bernardić.