ISTRAGA (JOŠ) NIJE POKRENUTA

Bebić: Sanader nije davao naloge HEP-u

18.01.2011 u 11:41

Bionic
Reading

Bivši HDZ-ov zastupnik Krešimir Ćosić tvrdi da napisi o pokretanju istrage protiv njega i Ive Sanadera u slučaju HEP nisu istiniti te da posjeduje dokumente koji dokazuju da je u slučaj HEP-TLM bio čist

Ćosić je u razgovoru za tportal rekao da je prije godinu dana pokrenuo tužbu protiv takvih napisa i kaže da ima dokumente o strukturiranoj odluci da se TLM-u prodaje struja. Kaže da je uprava HEP-a (na čelu koje je bio osumnjičeni Ivan Mravak) usvojila naručeno ekspertno izvješće te ga dala Nadzornom odboru u kojem je upravo Ćosić bio potpredsjednik.

'TLM je imao elektroenergetsku suglasnost na 200 megavata te je TLM sudjelovao u izgradnji elektroenergetskih objekata itd.', rekao je Ćosić braneći se od napisa.

Naš izvor iz USKOK-a potvrdio je da službene istrage protiv Sanadera i Ćosića u slučaju HEP još nema, ali kaže da nije isključeno da, ukoliko dođe do novih saznanja, istraga krene i u tom smjeru.

USKOK je i na svojim stranicama demantirao napise o tome da je sve bilo spremno za Ćosićevo uhićenje, ali da je odgođeno: 'Navedena tvrdnja je netočna. USKOK nije izvor te informacije a samo autor teksta zna na temelju čega ju je objavio i time pogrešno informirao javnost.'

Bebić: Sanader nije davao naloge za isporuku jeftinije struje

Novinari su Bebića u Saboru upitali i o HEP-ovoj isporuciji jeftinije struje. Naime, prema iskazima svjedoka Bebić je bio na sastancima na kojima je Sanader davao naloge za isporuku jeftinije struje.

'Nitko nije davao nikakve naloge nego smo raspravljali o potrebi da funkcionira TLM, da funkcionira isporuka Aluminiju, da se sačuvaju radna mjesta i da se djelomično zaštiti interes suvlasništva RH u aluminijskom kombinatu i da se proizvodnja održi. I tamo sam se zalagao da bude tako ne ulazeći u strukturu cijene', rekao je Bebić.